Csomagolóanyagok

A csomagolástervezés egyik legfontosabb feladata a design és az árucikk tulajdonságainak összehangolása. A csomagolóanyag a termék burkolatának az elsődleges anyaga, mely alkalmas a csomagolási és védelmi funkciók ellátására. Ezek közül a leggyakrabban a következőket alkalmazzuk:

a) Papír
Előnye a nagy választék, sokoldalú és könnyű felhasználhatóság. A csomagolások döntő többsége szükségessé teszi a papír valamilyen formában történő alkalmazását.

b) Műanyag
A legdinamikusabb fejlődő csomagolóanyag. Előnye, hogy kis tömeggel és térfogattal rendelkezik és kis energia befektetéssel előállítható.

c) Üveg
Megjelenését időszámításunk előtti időszakra tehetjük.. Könnyen és sokoldalúan formázható, esztétikus megjelenésű és az átlátszó üvegben a termék jól látható.

d) Fa
Csomagolóeszközként számos területen nélkülözhetetlen. Előnye, hogy szilárd, azonban könnyen megmunkálható, alakítható.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-06-14
Homoktövis termékek csomagolástervezése
 | részletek
Csomagolások grafikai tervezések során tapasztaljuk, hogy örvendetes módon növekedett a homoktövis termékek árusítása. Egyre több őstermelő foglalkozik homoktövissel, készít ivóleveket,...
2017-06-09
Tea címke, gyógytea csomagolás tervezése
 | részletek
Örvendetesen bővül a hazai gyógytea választék, melyeket megvásárolhatnak vásárokon, bio piacokon is. Ezekre a teákra, szárított gyógynövényekre javasoljuk a kreatív, látványos címke megtervezését...
2017-05-29
Kecsketej termékek címke tervezése
 | részletek
Hálás feladat kiváló őstermelői termékek számára címkét tervezni. A felgyői kecskék tejéből olyan finom termékek készülnek, hogy a Civertan Grafikai Stúdió munkatársai már nagyon várják az újabb...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.