Csomagolóanyagok

A csomagolástervezés egyik legfontosabb feladata a design és az árucikk tulajdonságainak összehangolása. A csomagolóanyag a termék burkolatának az elsődleges anyaga, mely alkalmas a csomagolási és védelmi funkciók ellátására. Ezek közül a leggyakrabban a következőket alkalmazzuk:

a) Papír
Előnye a nagy választék, sokoldalú és könnyű felhasználhatóság. A csomagolások döntő többsége szükségessé teszi a papír valamilyen formában történő alkalmazását.

b) Műanyag
A legdinamikusabb fejlődő csomagolóanyag. Előnye, hogy kis tömeggel és térfogattal rendelkezik és kis energia befektetéssel előállítható.

c) Üveg
Megjelenését időszámításunk előtti időszakra tehetjük.. Könnyen és sokoldalúan formázható, esztétikus megjelenésű és az átlátszó üvegben a termék jól látható.

d) Fa
Csomagolóeszközként számos területen nélkülözhetetlen. Előnye, hogy szilárd, azonban könnyen megmunkálható, alakítható.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-01-28
Savanyúság csomagolása és grafikai terve
 | részletek
Egyre nagyobb az igény a savanyúság készítők és őstermelők körében is arra,  hogy színvonalas grafikusok által tervezett logóval és termék áru címkével jelenjen meg árujuk, termékünk a...
2017-01-28
Befőttes üveg címke tervezés, lekvár címke készítő grafikus
 | részletek
Minden termelő, lekvárfőző cég szeretne egyedi címkét a lekvárjához, befőttjéhez esetleg a savanyúságához, amivel a vásárlók könnyebben be tudják azonosítani, a többi terméktől meg tudják...
2017-01-19
Savanyúság címke grafikai tervezése
 | részletek
Savanyított zöldségeket mindannyian előszeretettel fogyasztunk, sokan csak a téli időszakban, de van aki egész évben a főétkezés mellé választ valami savanyúság félét. Mivel egyre nagyobb a...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.