Formatervezés, terméktervezés

A ránk ömlő árudömpingben a termékek kinézete mögött sokszor magas színvonalú formatervezési és grafikai tervezési tevékenység áll. Ahhoz hogy optimális megjelenése legyen egy áruféleségnek, nagyon sok ember, designer, grafikus, formatervező munkája kell. Ezek legtöbbször a célcsoport igényeit veszik figyelembe, de alapjuk mindig egy kreatív ötlet, és az eladandó termék, ami megalapozza a sikert a felhasználók és a fogyasztók körében.

A Civertan Grafikai Stúdió grafikai munkái között nem csak csomagolás tervezés és címke készítés szerepel, hanem több  esetben a termék hordozójának formai tervezését is elkészítettük, például 2013 elején kezdjük tervezni egy vidéki termékcsalád díszdobozának formáját. Ebbe a  dobozba az arculatnak megfelelően kivitelezett áruk kerülnek, és vásárlójuk, mint egy ajándék tárgyat, a környék ízeinek üzenetét vihetik haza.

A termék design megvalósítsa, az ötlettől a gyártásig hosszú utat jár be. A funkciók és  a működőképesség alapvető szempont, de a csomagolásnak az esztétikai szempontokon kívül kötelező tartalmi előírásai is vannak (a tartalom, a név, a vonalkód stb…). Az áru tálalása befolyásolja a vásárlói döntéshozatalt és sokszor érzelmi vizuális szempontok határozzák meg, mely terméket választja a fogyasztó.

A kreatív ötlet, a jó design, a szép és informatív címke együttesen alkotják a professzionális, vizuális megjelenést. A termékcsaládok esetében az arculati és áru koncepció tervek alapján készülnek a csomagolás grafikai tervek, melyekből a legmegfelelőbb kiválasztása után igény szerint makettet is készítünk. Mint grafikai stúdió vállaljuk a csomagolás gyártását, hozzájárulva egy sikeres termék bevezetéséhez.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-11-03
Egyedi boros címke készítés és tervezés
 | részletek
Egy jó minőségű bor megfelelő csomagolással, különleges és látványos boros címkével közösen jól kommunikálja az egyedi tartalmat és segíti a célközönség megtalálását. Nem véletlen, hogy már az...
2017-11-03
Mi mindenre tervezünk címkét?
 | részletek
Természetesen nem csak egyedi üveg címkét tervezzük, hanem sok minden más termék vagy termény csomagolását is. Készült grafikai munka címke boros palackokra, pálinkás üvegre, befőttekre,...
2017-06-27
Egy jó fényképes vagy látványos címke száz szóval is felér
 | részletek
Vannak olyan címketervezési esetek, amikor egy-egy termékre több címke is kerül. Ilyenkor van lehetősége a grafikusnak az egyik címkén a szöveges, informatív tartalmat megjeleníteni, betördelni és...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.