Csomagolóanyagok

A csomagolástervezés egyik legfontosabb feladata a design és az árucikk tulajdonságainak összehangolása. A csomagolóanyag a termék burkolatának az elsődleges anyaga, mely alkalmas a csomagolási és védelmi funkciók ellátására. Ezek közül a leggyakrabban a következőket alkalmazzuk:

a) Papír
Előnye a nagy választék, sokoldalú és könnyű felhasználhatóság. A csomagolások döntő többsége szükségessé teszi a papír valamilyen formában történő alkalmazását.

b) Műanyag
A legdinamikusabb fejlődő csomagolóanyag. Előnye, hogy kis tömeggel és térfogattal rendelkezik és kis energia befektetéssel előállítható.

c) Üveg
Megjelenését időszámításunk előtti időszakra tehetjük.. Könnyen és sokoldalúan formázható, esztétikus megjelenésű és az átlátszó üvegben a termék jól látható.

d) Fa
Csomagolóeszközként számos területen nélkülözhetetlen. Előnye, hogy szilárd, azonban könnyen megmunkálható, alakítható.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-11-03
Egyedi boros címke készítés és tervezés
 | részletek
Egy jó minőségű bor megfelelő csomagolással, különleges és látványos boros címkével közösen jól kommunikálja az egyedi tartalmat és segíti a célközönség megtalálását. Nem véletlen, hogy már az...
2017-11-03
Mi mindenre tervezünk címkét?
 | részletek
Természetesen nem csak egyedi üveg címkét tervezzük, hanem sok minden más termék vagy termény csomagolását is. Készült grafikai munka címke boros palackokra, pálinkás üvegre, befőttekre,...
2017-06-27
Egy jó fényképes vagy látványos címke száz szóval is felér
 | részletek
Vannak olyan címketervezési esetek, amikor egy-egy termékre több címke is kerül. Ilyenkor van lehetősége a grafikusnak az egyik címkén a szöveges, informatív tartalmat megjeleníteni, betördelni és...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.