Formatervezés, terméktervezés

A ránk ömlő árudömpingben a termékek kinézete mögött sokszor magas színvonalú formatervezési és grafikai tervezési tevékenység áll. Ahhoz hogy optimális megjelenése legyen egy áruféleségnek, nagyon sok ember, designer, grafikus, formatervező munkája kell. Ezek legtöbbször a célcsoport igényeit veszik figyelembe, de alapjuk mindig egy kreatív ötlet, és az eladandó termék, ami megalapozza a sikert a felhasználók és a fogyasztók körében.

A Civertan Grafikai Stúdió grafikai munkái között nem csak csomagolás tervezés és címke készítés szerepel, hanem több  esetben a termék hordozójának formai tervezését is elkészítettük, például 2013 elején kezdjük tervezni egy vidéki termékcsalád díszdobozának formáját. Ebbe a  dobozba az arculatnak megfelelően kivitelezett áruk kerülnek, és vásárlójuk, mint egy ajándék tárgyat, a környék ízeinek üzenetét vihetik haza.

A termék design megvalósítsa, az ötlettől a gyártásig hosszú utat jár be. A funkciók és  a működőképesség alapvető szempont, de a csomagolásnak az esztétikai szempontokon kívül kötelező tartalmi előírásai is vannak (a tartalom, a név, a vonalkód stb…). Az áru tálalása befolyásolja a vásárlói döntéshozatalt és sokszor érzelmi vizuális szempontok határozzák meg, mely terméket választja a fogyasztó.

A kreatív ötlet, a jó design, a szép és informatív címke együttesen alkotják a professzionális, vizuális megjelenést. A termékcsaládok esetében az arculati és áru koncepció tervek alapján készülnek a csomagolás grafikai tervek, melyekből a legmegfelelőbb kiválasztása után igény szerint makettet is készítünk. Mint grafikai stúdió vállaljuk a csomagolás gyártását, hozzájárulva egy sikeres termék bevezetéséhez.


Ajánlja a cikket ismerősének | Nyomtatható verzió | Cikk tetejéreLegfrissebb bejegyzések:
2017-01-28
Savanyúság csomagolása és grafikai terve
 | részletek
Egyre nagyobb az igény a savanyúság készítők és őstermelők körében is arra,  hogy színvonalas grafikusok által tervezett logóval és termék áru címkével jelenjen meg árujuk, termékünk a...
2017-01-28
Befőttes üveg címke tervezés, lekvár címke készítő grafikus
 | részletek
Minden termelő, lekvárfőző cég szeretne egyedi címkét a lekvárjához, befőttjéhez esetleg a savanyúságához, amivel a vásárlók könnyebben be tudják azonosítani, a többi terméktől meg tudják...
2017-01-19
Savanyúság címke grafikai tervezése
 | részletek
Savanyított zöldségeket mindannyian előszeretettel fogyasztunk, sokan csak a téli időszakban, de van aki egész évben a főétkezés mellé választ valami savanyúság félét. Mivel egyre nagyobb a...
»» minden bejegyzés

Az oldalon szereplő információk, képek és publikációk szerzői jogvédelem alatt állnak. | Minimum felbontás: 1024 x 768 | Grafika és kivitelezés: Civertan Bt.